Kontakt boble

MJTF på facebook

Arkitektur i Aarhus

Fortalt af Gøsta Knudsen

I Aarhus er der kun få af de gamle huse der har overlevet  de store rydninger i 1940-50.

Aarhus er byen ved vandet, og Aarhus er berømt for sin fine arkitektur.

Gøsta fortalte og viste billeder af Toldkammeret, Katedralskolen og Aarhus Teater (tegnet af Hack Kampmann), Domhuset, Erhvervsarkivet, Hovedbanegården og den store Ingerslev Boulevard med de fantastiske skoler og den minimalistiske, nyklassicistiske Lukaskirke.

Han fortalte om universitetet, der er et af de mest betydningsfulde universiteter i verden, - tegnet af C. F. Møller, - om Aarhus Rådhus med interiør i international topklasse, - tegnet af Arne Jacobsen, - og om ringgadebroen, der blev igangsat i 1933 som nødhjælpsarbejde.

Vi så Musikhuset ( Kjær & Richter 1982 ), Aros (Schmidt, Hammer og Lassen 2004) og vi hørte om det moderne Aarhus, der skal være CO2-neutral, klimasikret, bæredygtig og tilgængelig frem mod 2030 og med en ny bydel i Lisbjerg.

Han fortalte om Gellerupplanen, Godsbanen, Sallings Tagterrasse, havnen, kedelige parkeringshuse, Dokk1, Navitas og Bestseller, det nye havnebad, Lighthouse, Isbjerget og flytningen af arkitektskolen til området ved Godsbanen.

Et fremragende og spændende foredrag, hvor Gøsta har fået os til at se på Aarhus med helt  “nye” øjne!

Vi var 66 deltagere. Vores formand Stine Mørcholdt orienterede om situationen p.t. i tandlægeforeningen og aftenen sluttede på sædvanlig vis i kantinen med smørrebrød og sang til Ole Hammers harmonika.

IMG 7144 IMG 7146

Denne side bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Disse oplysninger slettes så snart du forlader siden. Der ud over indsamles - i anonymiseret form - oplysninger om din færden på siden, til brug for udarbejdelse af bruger statistik.