Kontakt boble

MJTF på facebook

Efterårsmøde Pluss55

”Fra Kvaksalver > Håndværker> Akademiker”

Flemming Pedersen fortæller om tandlægevæsenets udvikling som en del af Dansk Velfærdshistorie

Torsdag d. 27. oktober 2022 kl. 18.30-21.30

Auditorium 1, Aarhus Tandlægeskole

flemming 2      

Hvorfor skulle ”tandlæger” godkendes i henhold til forordning for kvaksalvere, hvorfor har tandlægerne i 300 år måettet kæmpe for monopolet til at lave proteser, hvorfor er tandbehandling i Danmark ikke vederlagsfri som behandling af andre sygdomme, og hvorfor har vi de tandlægeskoler og den tandlægeuddannelse vi har i dag – det er nogle af de spørgsmål der vil blive belyst i foredraget.

Flemming Pedersen har i 46 år har været aktiv i Tandlægeforeningen både lokalt og på landsplan. Han vil ud fra erfaringer fra dette, samt ud fra jubilæumsartikler om dansk tandplejes historie og hans interesse for Dansk Velfærdshistorie, prøve at give et indblik i nogle af de problemstillinger, som på godt og ondt har været med til at udvikle tandplejesystemet.

Som sædvanlig synger og spiser vi i kantinen bagefter, og der vil være en kort orientering fra Kredsbestyrelsen.

Tilmeld dig senest d. 12. oktober 2022 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Med venlig  hilsen                                                                                                       Lisbeth Dietz*Birthe-Annette Bindslev*Benthe Nyvad*Bjarne Simonsen*Jørgen               Bindslev*Flemming Pedersen*Anders Juul* Allan Chor                                                                                                      

Plus55 er for alle tandlæger uanset tidligere og nuværende ansættelse. Hvis du kender nogen, der vil deltage, så bed dem sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Referat fra Forårsmødet i Plus55, torsdag d. 24 marts 2022

Emnet var "Arv & Testamente" ved advokat Jan Østergaard fra DLAPiper.

 2022 Jan Ø DLAPiper

Advokat Jan Østergaard repræsenterede det verdensomspændende advokatfirma    DLAPiper der har afdelinger i fyrre lande og kontor i København og Aarhus. Jan var uddannet i nationaløkonomi og jura fra Aarhus Universitet og en videreuddannelse var fuldført i Storbritannien.

Foredragsholderen gjorde på kompetent vis sit bedste for at formidle de komplicerede forhold omkring arveforhold med udgangspunkt i familietyper, arvefølger, tvangsarv og bodeling. Omkring emnet testamente blev forhold som særeje, ægtepagt, kombinations- og fuldstændigt særeje belyst.

Det blev anbefalet at man før et besøg på advokatkontoret burde overveje følgende forhold:

- Skal særbørn og fællesbørn arve lige meget?

- Skal et barn arve mindre end andre børn og måske begrænses til sin tvangsarv?

- Skal børnebørn, andre familiemedlemmer eller foreninger begunstiges?

- Hvem skal arve, hvis der ikke er børn eller andre livsarvinger?

- Skal inbogenstande tilfalde bestemte personer?

- Skal der afsættes midler til vedligeholdelse af gravstedet?

Det blev klart for tilhørerne at forhold omkring arv og testamente skulle lægges i hændene på professionelle folk og konklusionen på aftenen var at man stod sig bedst ved at få bragt sine personlige forhold i orden mens tid var.

 2022 SBM MJTF 1

Efterfølgende orienterede formanden for MidtJysk TandlægeForening, Stine Brems Mørchholdt, om aktuelle forhold om tandplejen i almindelighed og foreningen i særdeleshed.

2022 MAR Allan chor 13 

Under det efterfølgende traktement blev de cirka 45 deltagere underholdt af et humoristisk causeri som Allan Chor havde forfattet mellem klokken to og tre en søvnløs nat. Inspirationen hertil havde Allan fået fra det netop forkastede politikerforslag om en tandlægeskole i Hjørring..!!

Til tonene af Ole Hammer's altid veloplagte harmonika blev den muntre sang "Paropatientens Vise" afsunget mellem lækkert smørrebrød og drikke.

Og dette afrundede en vellykket aften.

                                                                           - - -

Forårsmøde 2022 i Plus55

Torsdag d. 24. marts 2022 kl 18:30 - 21:30

på Aarhus Tandlægeskole i Auditorium 1 og Kantinen

Arv & Testamente

2022 Jan Østergaard

Det er lykkedes os at formå advokat Jan Østergaard til at komme og præsentere for os vigtige forhold omkring arveret og testamente.

Jan er partner i advokatfirmaet DLA Piper Denmark og som sit arbejdsfelt har han udarbejdelse af testamenter, fremtidsfuldmagter, generationsskifte, ægtepagter og dødsbobehandling.

Der vil være en kort orientering fra Kredsbestyrelsen og som sædvanlig spiser og synger vi i Kantinen bagefter.

Tilmelding senest

11. Marts 2022

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvis fremmøde efter tilmelding bliver forhindret ønskes afbud af hensyn til forplejningen.

Med venlig hilsen

Lisbeth Dietz*Birthe-Annette Bindslev*Bjarne Simonsen*Flemming Pedersen*

Bente Nyvad*Jørgen Bindslev

Plus55 er for alle tandlæger uanset tidligere og nuværende beskæftigelse. Hvis du kender nogen, der gerne vil deltage, så bed dem sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

             

                   

Jørgen Bindslev, Lisbeth Dietz, Birthe-Annette Bindslev, Bjarne Simonsen, Flemming Petersen

Gem

Gem

Denne side bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Disse oplysninger slettes så snart du forlader siden. Der ud over indsamles - i anonymiseret form - oplysninger om din færden på siden, til brug for udarbejdelse af bruger statistik.